ΠΕΡΙΟΧΗ

Παραλίες

Η καταπράσινη χερσόνησος της Σιθωνίας μαγεύει τους επισκέπτες της με τις απομονωμένες παραλίες, με το ζεστό άρωμα των πεύκων και την παραμυθένια άθικτη φύση. Πάνω από 100 αμμώδεις παραλίες είναι στη λίστα για να τις ανακαλύψετε.

Παρθενώνας

Ένας παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός  χτισμένος σε υψόμετρο 350 μέτρων, και μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά.  Με τα περισσότερα κτίσματα του να έχουν αναστηλωθεί  και αναπαλαιωθεί, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική σε  συνδυασμό με την υπέροχη θέα που προσφέρεται στον Τορωναίο κόλπο, ο Παρθενώνας είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές.

Το Άγιο Όρος

Η μόνη Χριστιανική Ορθόδοξη μοναστική πολιτεία στον κόσμο βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθως. Για περισσότερα από 1000 χρόνια η είσοδος στο Άγιο Όρος επιτρέπεται μόνο στους άνδρες, ενώ οι γυναίκες μπορούν να θαυμάσουν τα μνημειώδεις μοναστήρια του από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας κρουαζιέρας.

Festival

To Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό είναι ένα τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώναστη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Στόχος του φεστιβάλ είναι αφενός να αναδείξει την τέχνη του κινηματογράφου στην περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά σε μία μοναδική τοποθεσία ιδιαίτερου κάλλους, και αφετέρου να ενισχύσει την προώθηση του Παρθενώνα και της ευρύτερης περιοχής ως προορισμού, μέσω μιας θετικής βιωματικής εμπειρίας των επισκεπτών.

Η προβολή των ταινιών πραγματοποιείται στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Δραστηριότητες

Η  ενοικίαση σκάφους ή βάρκας είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία στις διακοπές για να βρείτε την παραλία και τα νερά που σας ταιριάζουν, όπως και η ανακάλυψη του βυθού , μέσα από τις καταδύσεις και το snokerling.

H Σιθωνία, είναι τόσο γραφική, που πραγματικά αξίζει να περιηγηθεί κανείς και εκτός οδικού δικτύου, στα μονοπάτια της, και να ανακαλύψει κάθε σπιθαμή της είτε με ποδήλατο είτε κάνοντας πεζοπορία.